]

Ahad, 5 Julai 2009

Akhirnye...Allhamdullilah..




allahamdullilah....rezeki,akhirnye aku dapat gak grand final TM CABARAN CANDAT SOTONG 2009..setelah pusingan ke dua aku dapat sotong terpanjang,last pusingan ke 3 xde peserta yg boleh potong yg terkumpul..dlm pusingan last ni banyak rintangan kena tempuhi..sesampai kat jeti,ormbak yg bergelora menandakan hari nak ribut..tapi cabaran tu tetep diteruskan..pertandingan bermula pukul 4ptg(4-7-2009 hingga pukul 10.30mlm..pisingan ni x rama yg boleh tangkapan terbanyak nak dibandingkan dgn pusingan lain yg mendapat 15kg terberat..yg last ni terbanyak hanya 20 ekor jew,terberat hanya 5kg..syukur la kumpulan aku boleh no 10 kategeri sotong terberat(1.8kg) dan sotong terbanyak (11ekor...
dan yg pasti nye keseluruhan mata sotong terpanjang dapat juara grand final(38mata)..
hadiah kesemua nye rm6200 bermodal rm70 setiap pusingan..aku mengucapkan tahniah bagi TM sbb berjaya menganjurkan pertandingan ni sampai pusingan last walaupun banyak dugaan..tahniah yg berjaya..tapi masa pusingan last ni banyak yg mabuk laut,pengawal bot ada juga pensang sbb ketakutan dilanda ribut....moga2 tahun2 hadapan TM teruskan lagi cabaran tersebut utk menarik pelancong datang kat terengganu n mencuba nasib kat laut..
korg nak tgok la sendiri video yg sempat dirakam masa ribut mula2 start bergerak ke laut..
k la all,semoga jumpa lagi di entry yg lain.salam..





aMeR-KaoLas
kaolas@gmail.com
http://amer-kaolas.blogspot.com

5 kRiTiKaN:

JMR berkata...

terer rr bro..

amer@kaolas berkata...

biasa jewq..rezeki :)

Madam Agni berkata...

Salam,

Kami merupakan perkerja2 (hampir 100 org) dari Agni Energie, sebuah kilang di Shah Alam yang telah diberhentikan tanpa gaji dan pampasan.

Syarikat kami merupakan syarikat luar negara cuba untuk melarikan diri ke luar negara.

Bantulah kami.

Lawat BLOG kami dan jadi FOLLOWER kami.

Kerjasama anda amat kami perlukan... sangat2....

http://agni-inc.blogspot.com/

Signorina Syima berkata...

amer... ribut tu tak memening kan kepala ker??

anyway tahniah!!!

amer@kaolas berkata...

xde la syima..amer dah biasa g pancing kat laut or candat...

tahun depan kalu ada pertandingan,meh la mencuba nasib candat sotong..apa2 amer info la ye :)

thanks syima :

Blog Widget by LinkWithin